Verlengd: De Wilde Stad filmwedstrijd – Schoolpleinchallenge

Maak je eigen filmpje over de natuur op jouw schoolplein. Wint jouw klas De Wilde Stad film award?

De nieuwe film De Wilde Stad komt op 8 februari 2018 uit in de bioscopen door heel Nederland.

De filmmakers zijn iedere dag bezig met het filmen van de natuur in de stad. Deze filmmakers denken dat jullie ook een hele mooie natuurfilm kunnen maken, gewoon op je eigen schoolplein. Daarom dagen zij je uit om je eigen De Wilde Stad filmpje te maken. Met een smartphone, actie-camera, iPad of fotocamera kun je direct aan de slag en de mooiste filmpjes maken.

De Hoofdprijs is 500 euro voor de winnende film, beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Holland. Als je bent uitgekozen door de jury mag je met je hele klas bij de officiële kinder-premiere van De Wilde Stad op woensdag 24 januari aanwezig zijn.

Je kunt de film zelf (alleen) maken, met vrienden, met de klas, school, etc. Onderwater, op het land, vanuit de lucht, ’s nachts, overdag. Met je telefoon, tablet, action cam, dat maakt niet uit.

Tips nodig? Het Klokhuis, Jeugdjournaal en de Buitendienst zijn al een keer met de filmmakers van EMS FILMS op stap geweest om te leren hoe je een natuurfilm moet maken. Via deze link kun je ook een handleiding downloaden waarin we in vijf stappen uitleggen hoe je het maken van een film moet aanpakken.

Voor meer informatie kijk op Schoolplein Challenge – De Wilde Stad.

Tip: Geef je hier op voor de gratis NME-Nieuwsflits.