Aanbod Bij de Buren

Naast het aanbod van NME Amstelland-Meerlanden willen we je ook wijzen op het aanbod van andere organisaties. Dit aanbod bestaat uit lesmaterialen, gastlessen en excursies. Voor reserveringen of meer informatie kun je rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie. Hieronder onze selectie.

Voedselverspilling (groep 5 t/m 8): Eten doen we allemaal. Maar wist je dat een derde van onze wereldwijde voedselproductie ons bord niet haalt? Dat is niet alleen zonde van het voedsel, maar ook van alles wat er voor nodig is om het voedsel te produceren. Duik in de wereld van de herkomst van ons voedsel, de productie en consumptie met dit gratis lespakket.

Science via NEMO Science Museum (groep 1 t/m 8): Het favoriete museum van menig kind, NEMO, heeft een uitgebreide webpagina waar je een duik kunt nemen in verschillende techniek thema’s. Vooral het onderwerp ‘doe het zelf’ geeft uren plezier met o.a. ‘maak bliksem’ of ‘tover een regenboog’.

Dierenwelzijn (groep 1 t/m 8): De meeste kinderen zijn dol op (huis)dieren. En deze zijn dan ook niet weg te denken uit onze omgeving. Maar het houden van dieren brengt ook een verantwoordelijkheid voor het welzijn van deze dieren mee. Wat is dat eigenlijk? Dierenwelzijn? Wie bepaalt of een dier gelukkig is en hoe kun je dat zien? Download het lesmateriaal Dierenwelzijnsweb of bestel lesmateriaal van de Dierenbescherming.

Planeet in Actie (groep 7 en 8): Deze interactieve lessenserie bestaat uit 4 lessen waarin de kinderen enthousiast worden over de aarde en de werking van het ecosysteem. Kinderen worden bewuster over hoe ze, vanuit eigen en gezamenlijke kracht, de wereld leefbaarder en leuker kunnen maken voor iedereen.

Fawaka Ondernemersschool (groep 1 t/m 8): Fawaka Ondernemersschool biedt educatieve activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen. Ondernemen is een geweldige manier om te leren doorzetten, beslissen, presenteren en samenwerken. Het is ook een mooie manier om tot een duurzame en inclusieve samenleving te komen, omdat het niet alleen over praten maar ook over doen gaat. Onze programma’s worden ingezet als naschoolse- en binnenschoolse activiteit, en als vakantiescholen.

De Wilde Stad in de Klas (groep 4 t/m 6): De Wilde Stad is een bioscoopfilm die de stad bekijkt vanuit de wilde dieren en planten die er leven. Zij zien de stad als hun natuur. Het lesprogramma bestaat uit filmfragmenten, lesbrieven en werkbladen en laat zien hoe mensen, dieren en natuur prima samen kunnen én horen te leven.

Hortus Amsterdam (groep 1 t/m 8): Welke planten zitten er in ons voedsel, kleding of make-up? In de Hortus zien de kinderen deze planten in het echt. De tuin en kassen laten ze ervaren welke verschillende klimaten er bestaan en hoe planten zijn aangepast aan het klimaat waarin ze groeien. Onderzoekend leren, proeven, ruiken en zien op een
prachtige plek.

Micro-monsters om je heen Nieuw (groep 5 t/m 8) Vanaf 2022 verschuift de leeftijd waarop kinderen in aanmerking komen voor een HPV-vaccinatie van 12/13 naar 9 jaar. Ook het coronavaccin is beschikbaar voor kinderen vanaf 5 jaar. Alle aanleiding om ook basisschoolleerlingen de belangrijkste kennis over vaccinaties bij te brengen. Met het nieuwe, gratis, lesmateriaal Micro-monsters om je heen leren kinderen alles over virussen, bacteriën, het afweersysteem en vaccinaties.