Amstelveen 3e in categorie ‘Middelgrote gemeente met Schoonste Winkelgebieden’

De gemeente Amstelveen is als derde geëindigd in de categorie ‘Middelgrote gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2017. Dat maakte NederlandSchoon vandaag bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’.

Amstelveen krijgt hoge waardering voor inrichting en veiligheid
Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de gemeente Amstelveen goed scoort op het gebied van groen, inrichting en betrokkenheid van de ondernemers. Daarnaast is gebleken dat bezoekers zich in de winkelgebieden van Amstelveen veilig voelen, zowel overdag als ’s avonds. Dit jaar ging gemeente Veenendaal er in de categorie middelgrote gemeenten met de winst vandoor en eindigde de gemeente Súdwest-Fryslân op de tweede plek. Voor meer informatie zie: nederlandschoon.nl

Hoge score voor groen, inrichting en veiligheid
Voor de verkiezing zijn 612 winkelgebieden onderzocht in 88 gemeenten. Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente Amstelveen een goede score heeft behaald op het gebied van groen en inrichting waardoor bezoekers er graag verblijven. Ook de betrokkenheid van de ondernemers wordt erg gewaardeerd door bezoekers en men geeft aan dat zij zich veilig voelen in Amstelveen, zowel overdag als ’s avonds.

Peter Bot, wethouder Duurzaamheid gemeente Amstelveen: “Het is een hele mooie positie en het is een erkenning voor de manier waarop wij onze stad en winkelgebieden beheren.”

Zie ook filmpje op Vimeo.

Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017
Voor de vijfde keer op rij organiseert Stichting Nederland Schoon de verkiezing van het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ waarbij er een top 3 ‘grote gemeenten’ en top 3 ‘middelgrote gemeenten’ wordt gekozen. Voor deze jaarlijkse verkiezing wordt elke zomer een onderzoek uitgevoerd. Dit jaar zijn bezoekers van 612 winkelgebieden in 88 gemeenten ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden.

Winkelgebieden hebben grote impact op de schoonbeleving van Nederland. Door middel van deze verkiezing wil NederlandSchoon schoonbeleving hoog op de agenda zetten bij ondernemers en beheerders van winkelgebieden. In de bijlage een overzicht van de feiten en cijfers van het onderzoek 2017.

Over Stichting Nederland Schoon
NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de organisatie in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl

Tip: Geef je hier op voor de gratis NME-Nieuwsflits.