Aalsmeer

Aalsmeer is een sterk groeiende gemeente. Om naast de enorme nieuwbouw voldoende aandacht te kunnen geven aan natuur- en milieu-educatieve aspecten wordt op dit gebied door Aalsmeer samengewerkt met de gemeenten Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Er is een NME- aanbod voor basisscholen en BSO’s. In Aalsmeer zijn een aantal natuur- en milieuverenigingen en lokale initiatieven actief. Hieronder vind je de contactgegevens.


Aalsmeer Schoon

Kijk op www.nmedichtbij.nl/aalsmeerschoon wie er in jouw buurt actief zwerfafval op ruimen. Mischien leuk om samen op te trekken! Kijk ook op deze pagina voor alle activiteiten in Aalsmeer om zwerfafval te voorkomen of op te ruimen.


Garby Aalsmeer

Een schoon Aalsmeer, dat is de ambitie van Yvette Koehler. En met schoon bedoelt ze vrij van zwerfafval. Klik hier voor haar Facebookpagina.


Groei en Bloei, afdeling Aalsmeer e.o.

Groei en Bloei, afdeling Aalsmeer e.o.  helpt leden om meer van hun groene hobby te maken.


Kinderboerderij Boerenvreugd

Kinderboerderij Boerenvreugd ligt in Aalsmeer. De kinderboerderij biedt scholen lessen aan. Daarnaast zijn er regelmatig tentoonstellingen en activiteiten op de boerderij.


MEP

Stichting Milieu-Educatie-Politiek (MEP) wil deze verschillende onderwerpen bij elkaar brengen. Meer informatie op tel. (0297) 325 754.


Natuurwerkgroep Aalsmeer

De Natuurgroep Aalsmeer wil de inwoners van Aalsmeer bewuster maken van de natuur in hun directe omgeving. Contactpersoon van de Natuurwerkgroep is dhr. Cristian Kooij T: 06-55 36 25 81 of e-mail  jubruch01@yahoo.com


NIVON

Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (NIVON) afd. Aalsmeer helpt mensen op pad. Neem voor meer informatie contact op met Ineke van der Aa: T 0297562801 of E: hubertina123@gmail.com


Stichting De Bovenlanden Aalsmeer

Stichting De Bovenlanden Aalsmeer zet zich, met bestuur en vrijwilligers, in voor het behoud van de unieke natuurlijke en landschappelijke waarden van de bovenlanden in Aalsmeer.


Stichting Historische Tuin

Stichting Historische Tuin beheert een kwekerij (tuin) die de geschiedenis van de kweek van fruitbomen, fruit en bloemen in Aalsmeer laat zien.


WBLA

Werkgroep Bevordering Landschapszorg Aalsmeer (WBLA) is te bereiken op tel. (0297) 325 754.


Werkgroep Slechtvalk

De Werkgroep Slechtvalk Aalsmeer heeft o.a. een webcam met beelden van de slechtvalken die nestelen op de watertoren.