Diemen

Diemen werkt met betrekking tot natuur- en milieueducatie (NME) samen met Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. De gemeente Diemen biedt een NME-aanbod voor het basisonderwijs en de BSO.  In Diemen zijn verschillende natuurorganisaties actief.


Duurzaam Dorp Diemen

Duurzaam Dorp Diemen (DDD) is een los netwerk waarbij iedere Diemenaar zich gratis kan aansluiten. DDD werkt aan bewustwording, organiseert acties en ondersteunt de gemeentelijke plannen voor een energieneutraal Diemen in 2040. DDD organiseert filmavonden, discussieavonden en buurtbijeenkomsten.


Diemer Platform Spoorzicht Groen

Voor Natuurpark Spoorzicht en de actiebeheer groep bestaat de website Diemer Platform Spoorzicht Groen.


Groengebied Amstelland

Groengebied Amstelland beheert recreatiegebieden langs de Amstel, bij Ouder-Amstel en Diemen.


IVN werkgroep Diemen

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) werkgroep Diemen houdt zich bezig met natuur- en milieueducatie en organiseert in Diemen en omgeving rondleidingen. Tevens houden zij zich bezig met het adviseren van de gemeente ten aanzien van openbaar groen en waterbeheer. Er worden in samenwerking met Staatsbosbeheer werkdagen georganiseerd in het Diemerbos. Jaarlijks vindt een broedvogeltelling plaats. In de wintermaanden organiseert IVN werkgroep Diemen lezingen en cursussen.