Amstelveen

Voor de groenste gemeente van de Randstad is natuur- en milieueducatie (NME) een belangrijk onderwerp. NME Amstelveen organiseert en coördineert dan ook uiteenlopende educatieve activiteiten over natuur en milieu voor verschillende doelgroepen in Amstelveen. NME Amstelveen biedt basisscholen lesprogramma’s aan op onder andere speelboerderij Elsenhove, de schooltuinen, in het Amsterdamse Bos en op melkveebedrijven langs de Amstel. Ook voor de BSO, het voortgezet onderwijs, MBO, HBO, universiteiten en volwassenen is er aanbod.


Stichting Duurzaam Agrarisch Natuurbeheer (DAN)

De stichting voor Duurzaam Agrarisch Natuurbeheer is een samenwerkingsverband van agrariërs, natuurbeschermingsorganisaties en burgers uit de regio Amstelland. De stichting beheert daarnaast in samenwerking met eigenaar Landschap Noord-Holland een 180 ha. groot weidevogelreservaat in de polder de Ronde Hoep.


Amstelveen Schoon

Kijk op www.nmedichtbij.nl/amstelveenschoon wie er bij jou in de buurt actief zwerfafval opruimen. Misschien leuk om samen op te trekken? Kijk ook op deze pagina voor alle activiteiten in Amstelveen om zwerfafval te voorkomen of op te ruimen.


Amstelveense heemparken

Speciaal voor de Amstelveense heemparken zoals De Braak, het Dr. Jac. P Thijssepark en het Dr. Koos Landwehrpark is er een website.


Groengebied Amstelland

Groengebied Amstelland beheert recreatiegebieden langs de Amstel, in Amsterdam, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen.


Groenraad

De Groenraad is een officieel adviesorgaan van Burgemeester & Wethouders van Amstelveen. In de Groenraad hebben vertegenwoordigers van lokale natuurorganisaties zitting.


Imkervereniging Amstelland

Imkervereniging Amstelland heeft een bijenpark aan Langs de Akker 1 in Amstelveen.


IVN Amstelveen

IVN Amstelveen  betrekt mensen bij de natuur. Dit doet het IVN onder andere door het organiseren van rondleidingen, cursussen, jeugd-activiteiten en het publiceren van wandel- en fietsroutes.


Repaircafe Amstelveen

Elke eerste zaterdag van de maand, van 11.00 tot 14.00 uur. Klik voor meer informatie.


Speelboerderij Elsenhove

Speelboerderij Elsenhove is een speelboerderij met zeldzame Nederlandse landbouwhuisdierrassen. Maar de speelboerderij heeft ook een grote speeltuin en een natuurlijke speelplek. Er is veel aandacht voor natuur, milieu en duurzaamheid.


Stichting Beschermers Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland draagt bij aan het vitaal houden van Amstelland


Tuinenvereniging Langs de Akker

Het complex van tuinvereniging Langs de Akker ligt in Groengebied Amstelland, te midden van weilanden en polderlandschap. Een mooi, parkachtig complex van 7,5 ha groot met 180 volkstuinen.


Schooltuinen

De schooltuinen zijn een belangrijk middel om kinderen in contact te brengen met de natuur. Ongeveer 600 kinderen kunnen wekelijks letterlijk de handen uit de mouwen steken: spitten, planten, oogsten en eten uit hun eigen tuin.