Kinderen Palet-Zuid aan de slag met afval

Leerlingen van basisschool Palet-Zuid gaan zwerfafval rond de school opruimen. Op dinsdag 14 november tekenden schooldirecteur Annemarie Timmer en wethouder Peter Bot (Afvalbeheer en Natuur- en Milieu-educatie) een convenant in de gymzaal van de school.

Naast dat alle groepen twee keer per maand het afval gaan opruimen en zich zo bewust worden van een schone omgeving, wordt er in de groepen aandacht besteed aan het recyclen van materialen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst lieten kinderen kunstwerken van afval zien en zelfgemaakte instrumenten van zwerfafval. De afvalquiz was een succes: de leerlingen hadden alle vragen goed.

Zoals bijvoorbeeld het antwoord op de vraag of een blikje of een plastic flesje langer blijft liggen. Blik is na 50 jaar afgebroken en plastic vergaat nooit. En gebruikte vieze pizzadozen mogen niet bij het oud papier. De reden is dat van papier en karton met vetvlekken geen nieuw papier gemaakt kan worden. De school krijgt van de gemeente grijpers, veiligheidshesjes en handschoenen. En een cheque van 1.000 euro voor een duurzame bestemming naar wens.

Tip: Geef je hier op voor de gratis NME-Nieuwsflits.