Nieuw kinderwandelpad geopend in het Amsterdamse Bos

Afgelopen woensdag openden kinderen van The Forest School een nieuw kinderwandelpad in het Amsterdamse Bos. Dit Beleefpad laat jonge kinderen spelenderwijs kennis maken met dieren die leven in het Bos.

Op tussenstops in het wandelpad kunnen ze korte opdrachten doen. Bij De Boswinkel zijn tassen met seizoensopdrachten en extra speelmateriaal te verkrijgen. Voor scholen is aanvullend lesmateriaal gemaakt.

Spelenderwijs leren over de natuur

Het pad slingert langs en over het bestaande wandelpad in het gebied tussen De Boswinkel en het Klein Kinderbad. Het Beleefpad is gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en daagt ze uit hun zintuigen te gebruiken. Ze leven zich in in allerlei soorten bosbewoners, zoals eekhoorns, winterkoninkjes, bomen en paddenstoelen.

Zo leren ze spelenderwijs over biodiversiteit, het bodemleven met kleine diertjes en de verschillende seizoenen. Ook ervaren ze dat ze zelf onderdeel zijn van de natuur.

Ontwerp

Het Beleefpad is bedacht in een workshop samen met kinderen, leerkrachten, een boswachter van het Amsterdamse Bos en de bureaus Zandraket Natuurspeeltuinen en Aardrijk. Het is aangelegd dankzij met van de provincie Noord-Holland.

Zie ook de aparteĀ pagina over het Beleefpad. Daarop vind je de route en opdrachten. Boswachter Claudia heeft ze ook ingesproken voor wie het fijner vindt om ze te horen.