Microscopietraining voor leerkrachten bovenbouw p.o.

Op 14 februari was de microscopietraining in Amstelveen voor docenten uit Amstelveen, regiogemeentes en de Haarlemmermeer

De training is een initiatief van directeur Leen van den Oever van het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI, de beroepsvereniging van biologen) en Microscopenproducent Neopta. Zowel Neopta als het NIBI vinden het van belang dat kinderen in het basisonderwijs goed Natuuronderwijs krijgen.  Dit initiatief maakt het mogelijk dat straks in elke klas een microscoop of liever 4 microscopen staan waar regelmatig onderzoek mee wordt gedaan.

20 leerkrachten uit Amstelveen en omstreken hebben deelgenomen. De training bestond deels uit theorie. Er werd gekeken naar cellen en celkernen in het bijzonder bij planten. Al doende konden de leerkrachten ervaring opdoen met de microscoop. Ze maakten zelf een preparaat met het vliesje van een rode ui en daarna konden ze de bij hun microscoop meegeleverde preparaten gebruiken.

Behalve de 4 microscopen, kregen de leerkrachten een handout van de workshop en  werkbladen voor hun leerlingen  mee naar huis. Het was een dynamische, bruisende middag waarbij er een goede balans was tussen achtergrondinformatie en praktisch bezig zijn en waarbij de leerkrachten vol overgave kennis hebben gemaakt met de mogelijkheden van de microscoop .

Ben je leerkracht primair onderwijs, bij voorkeur in de bovenbouw? Dan kun je je via onderstaande link aanmelden voor een training bij jou  in de buurt.

http://www.biologieplusschool.nl/pagina/Microscopie-voor-de-basisschool

Tip: Geef je hier op voor de gratis NME-Nieuwsflits.