Vraag de gratis Toolbox Klimaatproof Schoolplein aan!

Ga samen je klas onderzoeken hoe klimaatproof jouw schoolplein is. Met behulp van de Toolkit starten de leerlingen met een schoolpleinscan en gaan meteen aan de slag met kleine aanpassingen om het schoolplein te gaan vergroenen en verrijken. Hierbij leren ze niet alleen over klimaatverandering, maar ook over het belang van biodiversiteit, hoe je wateroverlast kan verminderen, maar ook wat je zou kunnen doen om hittestress te verminderen. 

Deze toolkit sluit aan bij de actualiteit. Warmere zomers, langere periodes van droogte en steeds kortere, maar hevigere, regenbuien. Overal zien we de gevolgen, ook op het schoolplein.

De toolkit is alleen voor basisscholen uit Diemen, Aalsmeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Deze kan gratis worden aangevraagd via de NMEgids (waar je ook lessen en leskisten kunt reserveren).