Verspillingsvrije Week

Wist je dat in Nederland een kwart van ons eten zo de prullenbak in gaat? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Om daar aandacht voor te vragen is er in de Week van 11 t/m 17 september aandacht voor voedselverspilling. In deze week worden in heel Nederland acties opgezet om minder voedsel te verspillen.

Ook kinderen snappen vaak heel goed dat voedsel verspillen zonde is, maar wat kunnen zij zelf doen? In de Smaakmissie Voedselverspilling voor groep 7 en 8 ontdekken ze hoe ze zelf voedselverspilling kunnen voorkomen en leren ze over kopen, koken en bewaren. Hoeveel voedsel koop je? Wat doe je met restjes? Hoe kun je eten het best bewaren? Door deze missie krijgen de leerlingen zeker de smaak te pakken om minder te verspillen.