Microbattle jij mee?

Maken jouw leerlingen zich ook zorgen om het klimaat en de toekomst en willen ze graag iets goeds bijdragen? Wil jij in jouw klas meer aandacht besteden aan duurzaamheid?
Doe dan mee aan de MicroBattle, een challenge waarbij leerlingen uitgedaagd worden om dagelijks duurzame en sociale acties te doen voor een betere wereld. Met zijn allen maken we een groot verschil!

Wat is de MicroBattle?

De MicroBattle is een drie weken durende challenge tussen teams van verschillende BO en VO scholen in Amsterdam en Amstelveen. Als deelnemer kun je dagelijks punten scoren door eenvoudige maar duurzame acties uit te voeren. Je houdt je score zelf bij in een webapp. Met alle teams samen werken we toe naar een community doel: zo veel mogelijk positieve impact hebben. Dus meedoen is winnen! Voor het team met de meeste punten is er een ook nog een leuke beloning.

Je verdient punten met dagelijkse duurzame acties zoals ‘kiezen voor minder of geen vlees’, ‘minstens 3 stuks zwerfafval oprapen’ of ‘iets delen met een ander’.

Kleine acties met een groot effect wanneer je ze met veel mensen samen uitvoert.

De MicroBattle: voor het eerst voor scholen

ANMEC was in 2019 de winnaar van de MicroBattle voor bedrijven. Bij het in ontvangst nemen van de prijs spraken we de ambitie uit om de MicroBattle mogelijk te maken voor scholen. Dit voorjaar zet ANMEC samen met de Lutherse Diaconie Amsterdam en NME Amstelland – Meerlanden de eerste stap: deze pilot voor zes klassen. Jouw klas kan één van die zes zijn! 

21 dagen duurzame en sociale acties doen voor langdurig effect

De MicroBattle start op woensdag 26 mei 2021 en duurt tot en met dinsdag 15 juni 2021. Door drie weken lang dagelijks duurzame acties te doen, doe je niet alleen een waardevolle en positieve ervaring met duurzaam gedrag op, maar vergroot je ook de kans dat het beklijft. Daarnaast is er in die drie weken genoeg tijd om in gesprek te gaan met elkaar (thuis en in de klas) en samen te leren over de impact van onze acties op mens en milieu.

Doe mee!

Wil jij met jouw klas meedoen aan deze allereerste editie van MicroBattle voor scholen? Meld je dan aan via nme@amstelveen.nl! Er kunnen drie klassen uit Amsterdam meedoen en drie uit Amstelveen. Bij grote belangstelling én een positieve ervaring met deze pilot, zetten we ons in voor een tweede editie in het najaar van 2021.

We begrijpen dat er veel op het onderwijs afkomt door het thuisonderwijs en alles wat dat met zich meebrengt. Desondanks hopen we dat jullie het avontuur met ons aan willen gaan.