Natuurexcursie door De Braak

In het gazon in de tuin zijn ze meestal niet welkom, maar in de natuur zijn ze prachtig: mossen, in allerlei soorten, vormen en maten. Natuurgidsen van IVN Amstelveen nemen u mee door het bekende park De Braak, naar de wonderbare wereld van de mossen. Mossen zijn een belangrijke schakel in ecosystemen: ze produceren zuurstof, beschermen tegen erosie, scheppen een gunstig microklimaat voor ontkieming van allerlei soorten zaden en vruchten en bieden leefruimten aan vele kleine insecten. En onderweg komen we bomen tegen in allerlei vormen. In de winter hebben ze hun eigen schoonheid. Gewoon een dikke jas aandoen en meelopen!

Waar
bij de Banpaal, Amsterdamseweg 204

Wanneer
10.00 uur

Voor wie
Voor alle leeftijden

Kosten
gratis

Meer info
https://www.ivn.nl/afdeling/amstelveen/activiteiten/natuurexcursie-door-de-braak-0