10de Noord-Hollandse Natuurdag

Kom naar de 10de Noord-Hollandse Natuurdag

Het programma bestaat uit maar liefst 12 presentaties in twee parallelle sessies rond het thema ‘nieuw elan voor de Noord-Hollandse natuur’. De dag opent met een opmerkelijke visie van Esther Blom van Ark Natuurontwikkeling op de toekomst van de Noord-Hollandse natuur. Piet Veel vertelt over 20 jaar libellen tellen in Zuid-Kennemerland en aansluitend wordt de libellenatlas voor dit gebied gepresenteerd.

Veel goede sprekers
Kees Scharringa gaat in op de Noord-Hollandse vogeltrends naar aanleiding van het verschijnen van de Vogelatlas. En wist u dat grote sterns een nieuw Texels exportproduct zijn? Mardik Leopold vertelt er over. Ook zijn er bijzondere resultaten te melden over voedselzoekende kerkuilen die met gps-zenders zijn gemerkt. Ben Griffioen vertelt over een zeer actueel thema: migratie van vissen. Ook is er aandacht voor de grootschalige telling van broedende stadsvogels door Gert de Jong. Andere onderwerpen: zijn mossen in de duinen, de toekomst van het veen en natuurlijke begrazing. Nieuw zijn ultra korte flitspresentaties over de tengere distel, over zee-eenden en over het boek bloeiende duinen. Peter van den Brandhof sluit de dag af met spectaculaire dronebeelden die hij gebruikt voor onderzoek en natuurbescherming.

Nadere informatie
Naast de lezingen is er een goed gevulde informatiemarkt met stands van diverse Noord-Hollandse organisaties en met tweede hands natuurboeken.

De POFF (Provinciale Organisaties Flora en Fauna) en Landschap Noord-Holland organiseren de dag, de Nationale Postcode Loterij en de Provincie Noord-Holland maken het financieel mogelijk. Kijk voor het programma op www.landschapnoordholland.nl/natuurdag

Op de foto is een rode heidelibel te zien. Fotograaf: Henk van Bruggen

Waar
Aristo Meeting Centre Amsterdam, Teleportboulevard 100, 1043 EJ Amsterdam

Wanneer
Zaterdag 1 december van 10:00 tot 16:00 uur

Voor wie
Alle Noord-Hollandse natuurliefhebbers, vrijwilliger én proffesional

Kosten
Gratis

Meer info