Winactie duurzame lessenserie voor Amstelveense basisscholen!

In samenwerking met Fawaka Ondernemersschool biedt NME Amstelland-Meerlanden drie volledig begeleide lessenseries op het gebied van duurzaam ondernemen aan. Ondernemen is een geweldige manier om te leren doorzetten, beslissen, presenteren en samenwerken. Het is ook een mooie manier om tot een duurzame en inclusieve samenleving te komen, omdat het niet alleen over praten maar ook over doen gaat.
Wil jij met je klas kans maken op een van de 3 gratis lessenseries t.w.v. ruim €1.600,-? Zorg dan dat je bij de eerste 3 inzendingen zit!

Wat moet je doen?
• Stuur een motivatie vóór vrijdag 9 september 2022 naar nme@amstelveen.nl.
• Geef aan naar welke lessenserie je voorkeur uitgaat. Je kunt ook meedoen met meerdere groepen en kiezen voor 3 dezelfde lessenseries.
• Als jij wint, dan geef je toestemming om beeldmateriaal van de lessenserie met ons te delen, mee te doen aan de evaluatie van de lessenserie en mag een NME medewerker minimaal 1 les bijwonen bij jou in de klas.

Choco ondernemers (groep 3 t/m 8)
Jouw klas gaat de uitdaging aan om hun eigen fairtrade chocolademerk te ontwikkelen en het meest succesvolle bedrijf te worden! De kinderen gaan eerst op ontdekkingstocht, en onderzoeken verse cacaovruchten, het productieproces en de productieketen van chocola, zo leren ze over eerlijke handel.
Vervolgens maken de kinderen hun eigen chocola, waarbij er een ruime keuze aan smaken beschikbaar is. Ook ontwerpen ze met behulp van een grafisch vormgever een eigen wikkel.
Voordat ze de repen verkopen, krijgen de kinderen les in marketing en pitchen. Ze pitchen hun bedrijf voor een bankier en werken toe naar de Heerlijke Eerlijke Chocolademarkt!, het eindevenement waar de kinderen hun zelf ontwikkelde fairtrade chocoladerepen verkopen.

Upcycle ondernemers (groep 3 t/m 8)
Jouw klas gaat de uitdaging aan om hun eigen duurzame producten te maken van gerecycled afval! De kinderen onderzoeken wat afval & recycling nou eigenlijk is en wat je er allemaal mee kan doen. Ze krijgen onder begeleiding van een professionele maker een paar lessen de tijd om hun creativiteit de vrije loop te laten en afval om te toveren tot nieuwe producten. De kinderen werken toe naar de upCycle makers marktdag!, het eindevenement waar de kinderen hun zelfgemaakte producten verkopen.

Fitbizkids (groep 3 t/m 8)
Jouw klas gaat de uitdaging aan om hun eigen gezonde cateringbedrijf op te zetten! De kinderen leren over gezond, lekker en divers eten en hoe goed eten ook goed is voor je omgeving. Vervolgens staan de kinderen stil bij hoe je lichaam eten verwerkt en het belang van bewegen. Ook ontwerpen de bedrijfjes een eigen bedrijfslogo en keurmerk. Hierna krijgen ze een workshop in pitchen, en pitchen hun ideeën voor een bankier. Na een aantal kooklessen o.l.v. een professionele kok, werken ze toe naar het eindevenement: het Fit Food Festival! Hier verkopen ze hun eigen vegetarische soepen en laten ze de bezoekers zien wat ze tijdens het programma geleerd hebben.