Sluit je aan bij de Groene Voetstappen Week: gratis deelname voor scholen

Van 19 t/m 23 september 2022 organiseert voor GDO samen met haar leden de Groene Voetstappen Week. Deze laagdrempelige actie voor groep 1-8 van de basisschool zet aan tot klimaatbewust gedrag en minder verkeer rond de school en draagt daarmee bij aan diverse SDG’s (Sustainable Development Goals).
Het project maakt onderdeel uit van de Europese Mobiliteitsweek, een initiatief van de Europese Commissie. In deze week worden Europese steden en gemeenten opgeroepen om aandacht te besteden aan duurzame mobiliteit.

De actie werkt als volgt: In de Groene Voetstappen Week komen alle leerlingen lopend, steppend of met de fiets naar school. Hiermee verdienen de leerlingen punten, die op school worden vastgelegd in een
digitaal scorebord. Naar wens kunnen de leerkrachten met behulp van les- en werkbladen aandacht besteden aan de onderwerpen verkeer, energie en natuur. Als leerlingen extra duurzame activiteiten uitvoeren, kunnen ze Gouden Voetstappen verdienen. Bovendien bedenken de leerlingen oplossingen voor klimaatproblemen. De dagelijkse tijdsinvestering voor deze actie is ongeveer 30 tot 60 minuten.

Wat een leuke actie! Ik doe mee.


Waar
op school en in de schoolomgeving

Wanneer
maandag 19 t/m vrijdag 23 september 2022 (aanmelden kan tot 2 september)

Voor wie
Groep 1 t/m 8

Kosten
gratis

Meer info
https://www.groenevoetstappen.nl/