Les op de Amstelveense Bomenschool

In 2020 is de Amstelveense Bomenschool gestart;  een kwekerij waar kinderen zélf bomen planten en verzorgen die over een paar jaar verhuizen naar een definitieve plek langs de vernieuwde A9 en op andere plekken in Amstelveen. Deze 1350 bomen zijn natuurlijk meteen een prachtige kapstok om lessen over het veranderend klimaat, voedselconcurrentie, kringlopen, ecologische samenhang en veel meer aan op te hangen.

De lessen zijn voor de groepen 1 t/m 8 uit het basisonderwijs en worden gegeven door schooltuinleiders en een bomenexpert. Kinderen leren over de verschillende soorten bomen die er staan. De ene soort is goed voor bijen en vlinders, een andere voor vogels, kleine zoogdieren op de grond, vleermuizen of ze geven schaduw voor mensen. In groepjes gaan de kinderen de wondere wereld van de bomen ontdekken en helpen ze een handje mee. Zo geven ze de boompjes compost, zodat de grond minder snel uitdroogt en gras geen kans krijgt om op te komen, zodat al het voedsel voor de bomen overblijft.

Alle scholen in Amstelveen kunnen zich jaarlijks inschrijven op deze lessen die zowel in de herfst als de lente worden gegeven op schooltuinen Bankrasflora en Langs de Akker.