Pinksteren in het Bos

Kom met de pinksterdagen naar het Amsterdamse Bos. De Boswinkel is beide pinksterdagen open van 10.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdagmiddag 4 juni om 14.00 uur kun je een boottocht maken met de boswachter. Hoe ziet het bos eruit vanaf het water? Het lijkt de Amazone wel! De Fluistervink is een open boot. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Tarieven zijn €10,- p.p. en €6,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Start van de rondvaart is bij de Amsterdamse Manege. Voor alle informatie en tickets zie De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl.

Op eerste en tweede pinksterdag kun je, vanaf 11.00 uur tot 15.30 uur een ritje maken met de Bosmobiel. Een ritje van een halfuur kost €5,- en de hele opbrengst gaat naar de Rotary voor onderhoud van de bosmobielen. Tickets zijn te verkrijgen bij de balie in De Boswinkel.

Ben jij een oerkind? Kom bij Het Oervolk op zondag 5 juni, tussen 13.00 en 16.00 uur. Waan jezelf in de oertijd en word één met de natuur. Maak je eigen vuurtje, pijl en boog, speer en voedsel. Leer over eetbare planten, speel spelletjes met takken, dennenappels en steentjes en vorm samen het Stoervolk. Doorlopend programma tussen 13.00 en 16.00 uur, schaf wel een ticket aan! O.l.v. Natuur is een Feest. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar en hun ouders/begeleiders. Kosten: €9,50 per kind. Begeleiders gratis. Start in de Boswinkel. Voor alle informatie en tickets zie De Boskalender op www.amsterdamsebos.nl. Je kunt altijd op pad met je kinderen, jong en oud, met de Soekky speurtochten. Download de Soekky Stories App. Voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar, kun je de lentespeurtocht doen (tot 15.00 uur af te halen, kosten €6,-). Alles op eigen initiatief en start en informatie in De Boswinkel. De Soekky speurtocht voor oudere kinderen start bij De Duizendmeterweg.