Vraag stimuleringsbijdrage “Lekker naar Buiten” aan

Vanaf maandag 7 maart tot en met dinsdag 19 april staat de Lekker naar Buiten! stimuleringsbijdrage voor scholen weer open. Alle scholen in het primair, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen een aanvraag indienen. Met de bijdrage kun je als school gaan moestuinieren, koken of een excursie organiseren op het gebied van voeding.

“Met deze bijdrage willen we bereiken dat kinderen en jongeren leren om gezonde en duurzame keuzes te maken rond voeding”, vertelt programmacoördinator Ellen Leussink van Jong Leren Eten. “Belangrijk is dat scholen erop uit gaan en ervaringsgericht leren. Denk hierbij aan les op een boerderij, de aanleg van een eigen moestuin of een kookworkshop. De bijdrage kun je inzetten voor bijvoorbeeld het inhuren van een gastdocent, materiaal voor een moestuin, ingrediënten voor een kookles of voor entreegeld bij een bezoek aan een kas of molenaar.” 

Praktische informatie

Van 7 maart t/m 19 april kunnen scholen hun belangstelling voor de stimuleringsbijdrage kenbaar maken. Bij over-inschrijving gelden selectiecriteria. Scholen die de bijdrage nog niet eerder ontvingen krijgen voorrang. Medio mei 2022 ontvangen alle scholen die hun belangstelling kenbaar hebben gemaakt per mail bericht of zij de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten toegekend krijgen of niet.

Lees meer over deze stimuleringsbijdrage en hoe je deze kunt aanvragen.