22 september: Nationale Kraanwaterdag

Op woensdag 22 september 2021 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Alle basisscholen en bso’s zijn uitgenodigd om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater zo gezond is als je sport en beweegt. Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis educatieve materialen.

Voor basisscholen en buitenschoolse opvang

Alle basisscholen en bso’s kunnen meedoen met Nationale Kraanwaterdag en gebruik maken van de gratis educatieve materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. Dit jaar staat in het lesmateriaal het drinken van kraanwater en bewegen centraal.

Drinkwaterbedrijf Waternet heeft een speciaal educatief aanbod voor scholen uit de regio Amstelland-Meerlanden.