Bioscoopfilm ‘De Schooltuin’ binnenkort in Amstelveen

DE SCHOOLTUIN is een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Vanaf 8 oktober draait de film in verschillende bioscopen in Nederland, waaronder Amstelveen.

Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. De kijker volgt de ‘cycle of life’, de seizoenen. Verhalen over de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje er vandoor gaat met hun worteltjes.

Niet alleen voor de mens maar ook voor dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht is op pad gaat….

Benieuwd naar deze film? De schooltuinfilm ‘Een jaar rond met je handen in de grond’ is binnenkort ook te zien in Cinema Amstelveen. Bekijk hier alvast de trailer en het bijbehorende lesmateriaal.

foto: copyright geers- mulder