Vrijwilligers op de schooltuinen gezocht

Zonder de inzet van vrijwilligers kunnen de lessen op de Amstelveense schooltuinen geen doorgang vinden. De gemeente zoekt dan ook actieve vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen met het onderhoud en de lessen op de schooltuinen. Interesse? Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Vrijwilligers op de schooltuinen ondersteunen de schooltuinleiders bij de lessen op de schooltuin of helpen bij het onderhoud. De kinderen leren op de schooltuinen spelenderwijs hoe worteltjes en bonen groeien, dat groenten gezond zijn, dat lieveheersbeestjes nuttig zijn en dat hazen en houtduiven ook graag van de oogst mee-eten. De lessen beginnen eind maart. We zoeken vrijwilligers voor schooltuin Akkerbloem aan Langs de Akker en voor schooltuin Amstelflora aan de Legmeerdijk. De les op Akkerbloem is op maandag van 10:00 uur tot 11.30 uur. De lessen op schooltuin Amstelflora zijn van maandag tot en met vrijdag. Uw inzet bepalen we in onderling overleg. Kennis over tuinieren is niet noodzakelijk, enthousiasme wel! Kijk hier voor meer informatie over de schooltuinen.

Heeft u interesse? Stuur dan een e-mail naar nme@amstelveen.nl Alle vrijwilligers van 18 jaar of ouder moeten, voordat ze op een gemeentelijke locatie aan de slag gaan, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor het werken met kinderen aanvragen. De gemeente vergoed de kosten voor het aanvragen van een VOG.