IVN Paddenstoelen excursie

Het hele jaar door zie je ze niet, en in de herfst komen ze opeens tevoorschijn, zomaar uit de grond: paddenstoelen, in allerlei vormen en kleuren. Paddenstoelen zijn de opruimers in de natuur, ze leven van levend en dood hout, bladeren en alles wat voorradig is. Het belooft een mooi paddenstoelenseizoen te worden. Het was de afgelopen zomer erg warm, zodat onder de grond de schimmeldraden goed konden groeien. Daarna kwam een periode met mooie regenbuien: dan worden de paddenstoelen gemaakt. IVN-gidsen van IVN Amstelveen nemen u meer door het Amsterdamse Bos op ontdekkingstocht. En u zult tijdens de wandeling nog veel meer ontdekken. De excursie start zondag 13 oktober om 10.00 uur bij de ingang van het Amsterdamse Bos bij de Urbanuskerk in Bovenkerk. Deelname is gratis, en iedereen is welkom. Er is voor kinderen een speciale rondleiding die ook om 10.00 uur begint. Zorg voor goed schoeisel.

Waar
startpunt ingang van het Amsterdamse Bos bij de Urbanuskerk in Bovenkerk

Wanneer
zondag 13 oktober om 10.00 uur

Voor wie
Voor iedereen

Kosten
gratis

Meer info