Gratis lesmateriaal voor het VO over Plastic Soep

Vanaf het schooljaar 2019-2020 is er gratis online lesmateriaal beschikbaar voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo-t, havo en vwo). Het lesmateriaal hebben is ontwikkeld in samenwerking met Globe Nederland en is tot stand gekomen dankzij financiële steun van de C&A Foundation en een aantal middelbare scholen.

Het lesmateriaal bestaat uit een Introductieles plasticsoep en verschillende challenges. Na de introductieles gaan de leerlingen dieper in op de materie en worden ze uitgedaagd door onze ambassadeurs: BN’ers die zich ook zorgen maken over de plasticsoep. De challenges sluiten aan bij verschillende vakgebieden. Een challenge beslaat 1 tot 4 lesuren. Ze zijn gratis online beschikbaar. Ook de docentenhandleidingen, werkbladen en bijlagen zijn hier te vinden. Doet jouw school ook mee?