Roelof Venema School winnaar zonne-energieproject Plek onder de Zon

Groep 6b van de Roelof Venema School mag zich uitvinder van 2019 noemen. In het kader van het zonne-energieproject Plek onder de Zon bedachten zij een koffiemachine. Een duurzame machine, die naast koffie, ook verse chocolademelk en gezuiverd drinkwater kan produceren en bamboe bekers kan maken. Hun creatieve idee en enthousiaste presentatie kon rekenen op veel lof van de jury. De prijs werd uitgereikt door een jury bestaande uit Richard van Leeuwen, adviseur energietransitie van de gemeente Amstelveen, Pieter Bak van Kasteelheer Groep en Stefan Eenhuizen van Beyond Energy.

Ook meedoen? In het kader van het zonne-energie project Plek onder de Zon bedachten leerlingen ideeën hoe zonne-energie een bijdrage kan leveren aan een beter leven zowel hier als in ontwikkelingslanden. Het project is mogelijk gemaakt door de Diaconie Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, de Kruiskerk, Pure Energie Fonds en de afdeling Natuur- en MilieuEducatie van de gemeente Amstelveen. Ook meedoen met een groep leerlingen of geïnteresseerd in ander lesaanbod van NME? Schrijf je in!