Uw kind ook een schooltuintje in Amstelveen? De inschrijving van de vrije groepen start weer!

Vindt jouw kind het leuk om lekker buiten in de natuur bezig te zijn en ook nog iets te leren? Kom dan op woensdag 6 of 13 maart tussen 13.30 en 15.00 uur naar één van de drie schooltuincomplexen en meldt je zoon of dochter aan.

 Lekker buiten

Het is bekend dat een schooltuinje onderhouden heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Het is goed voor hun kennis en begrip van planten en voedsel, de natuur en seizoenen, maar ook voor hun zelfstandigheid, zelfvertrouwen, welbevinden, motorische vaardigheden en nog veel meer!

 Amstelveense schooltuinen

De gemeente Amstelveen heeft vier schooltuincomplexen. Ongeveer 600 kinderen komen hier via school wekelijks de handen uit de mouwen steken. Spitten, planten, oogsten en natuurlijk eten uit hun eigen moestuin. Maar ook in hun vrije tijd kunnen kinderen terecht op de Amstelveense schooltuinen en kunnen ze een eigen tuintje aanleggen. De vrije groepen zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De werkzaamheden gebeuren onder leiding van de schooltuinleider in samenwerking met vrijwilligers. Er wordt elke week ongeveer 1,5 uur gewerkt. Het seizoen is van eind maart tot en met september.

De vrije groepen zijn mogelijk op de volgende schooltuinen;
Amstelflora, Legmeerdijk 148, 1187 NH Amstelveen
Bankrasflora, Jeanne d’Arclaan 6, 1183 BA Amstelveen
Middenhoven, Grote Beer 66A, 1188 BB Amstelveen

De kosten zijn € 25,– per kind. Houders van een AmstelveenPas krijgen op vertoon van de pas 50% korting. Kijk voor meer informatie, locaties, de gedragsregels voor vrijwilligers en wanneer er op welke locatie kan worden getuinierd op www.nmedichtbij.nl/schooltuinen-amstelveen

Waar
Schooltuinen in Amstelveen

Wanneer
inschrijven op 6 maart en 13 maart

Voor wie
Kinderen van 8-12 jaar met een volwassen begeleider

Kosten
€25,-

Meer info
https://www.nmedichtbij.nl/schooltuinen-amstelveen/