Groep 8 van Kindercampus King wint ‘Milieuheldenprijs 2017’

Groep 8 van Kindercampus King is op de eerste plaats geëindigd van de Milieuhelden-wedstrijd in de gemeente Amstelveen.

De klas heeft nagedacht over andere energievormen en kwam met een mooie mix van lokale en regionale ideeën. Ook hebben ze aandacht besteed aan communicatie en bewustwording. Het ontwerp van de Garbage Tree spong er volgens de jury uit: ‘De serieuze uitwerking is prachtig gedetailleerd en goed doordacht.” Als prijs gaat de klas bij het Eye Filmmuseum een filmpje opnemen over hun Garbage Tree, (zwerf)afval en het milieu. Wethouder Peter Bot reikte, onder toeziend oog van de juryleden, deze prijs uit tijdens het slotevenement in de Raadszaal van het gemeentehuis in Amstelveen.

De tweede prijs ging naar groep 7B van OBS Michiel de Ruyter voor hun mooi uitgewerkte doe-plan, gevolgd door een heleboel ideeën én een goed overzicht van het antwoord op de vraag ‘wat is er aan de hand?’. De leerlingen gaan onder begeleiding van een striptekenaar een strip tekenen, waarin ze vertellen wat zij belangrijk vinden in een wereld met zwerfafval. Groep BBA van De Schakel won de derde prijs met hun plannen voor milieuboten en een magneetprullenbak om de zeeën op te ruimen. ‘Wat kunnen we doen aan de plastic soup?’, was de focus van deze klas. Daarom gaan de leerlingen  – met de Plastic Whale – plastic vissen uit de Amsterdamse grachten.

Hoe word ik een Amstelveense Milieuheld?
Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 september van dit jaar bood de gemeente Amstelveen aan twaalf basisschoolklassen de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een Milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende. De Milieubende is interactief theater en educatieve workshop in één en zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan kom mee te denken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek.

Wethouder Ad Verburg mocht samen met Meerlanden NV de eerste prijs uitreiking. Op de eerste plaats is groep 8a van de Jozefschool geëindigd. Tweede werd de Graankorrel en derde groep 8b van de Jozefschool. Alle klassen bedankt voor al jullie goede ideeën om het milieu en het klimaat te verbeteren en veel plezier met jullie gewonnen prijs.Naast dat alle groepen twee keer per maand het afval gaan opruimen en zich zo bewust worden van een schone omgeving, wordt er in de groepen aandacht besteed aan het recyclen van materialen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst lieten kinderen kunstwerken van afval zien en zelfgemaakte instrumenten van zwerfafval. De afvalquiz was een succes: de leerlingen hadden alle vragen goed.

Tip: Geef je hier op voor de gratis NME-Nieuwsflits.