Nieuwe ‘proeftuin’ in Amstelveen zoekt mensen en fruitbomen

Gezocht: mensen en fruitbomen die mee willen werken aan de ‘Proeftuin’ in Amstelveen

Hoe mooi zou het zijn wanneer de natuur het werk doet, en wij de vruchten kunnen plukken?

Sinds begin 2016 zijn wij de ‘Proeftuin’ gestart op  400m2 naast de Imkervereniging, Langs de Akker in Amstelveen.  In die tuin proberen we uit hoe we met behulp van permacultuurprincipes groente, fruit en noten kunnen verbouwen.  Permacultuur gaat uit van het gezond houden van de bodem en het meebewegen met de natuur.  Uiteindelijk moet de tuin werken als een bos,  met dieren en  eetbare planten die in evenwicht leven met elkaar. De Proeftuin is een plek waar we experimenteren met hoe dat werkt en waar we kunnen plukken en proeven.

Wil je bijdragen aan de ‘Proeftuin’, ben je geïnteresseerd in permacultuur, heb je groene vingers of 2 rechterhanden en heb je een dagdeel per 2 weken tijd , stuur ons dan een berichtje (arno@innovaders.nl)  Dan bellen we je om meer te vertellen en te horen wat jouw ideeën zijn. En mocht je fruitbomen willen doneren (omdat ze niet meer in je eigen tuin passen bijvoorbeeld), dan weten wij nog wel een plekje.

Hartelijke groet,
Arno van Wayenburg en Kaan Ozdurak

Tip: Geef je hier op voor de gratis NME-Nieuwsflits.