Duurzaamheidsweek op het Panta Rhei

Afgelopen dagen stonden de lessen van Scholengemeenschap Panta Rhei in het teken van duurzaamheid.

De leerlingen zijn met verschillende thema’s aan de slag gegaan: o.a. duurzaam bouwen, plastic soep en duurzame mode. De week is afgesloten met een duurzaamheidsfestival, hier konden de leerlingen hun eindresultaten aan elkaar laten zien.

De duurzaamheidsweek is een mooi initiatief van een enthousiaste groep docenten. Ook de gemeente heeft haar steentje bijgedragen door modules van IKcircuLEER aan het Panta Rhei aan te bieden. IKcircuLEER maakt de circulaire economie zichtbaar en toegankelijk voor vmbo-ers door vernieuwende en innovatieve lesprogramma’s met herkenbare producten, onderwerpen en rolmodellen. Gekeken wordt of deze modules volgend jaar ingebed kunnen worden in het reguliere lesprogramma, zodat deze leerlingen (nog) meer in aanraking komen met duurzaamheid.

Tip: Geef je hier op voor de gratis NME-Nieuwsflits.